Hoofddorper Rinus van Kalmthout eindigt als veertiende in laatste race van IndyCar seizoen maar mag zichzelf wel rookiekampioen noemen

Rinus van Kalmthout op het circuit van St. Petersburg© Foto PR

Milo Lambers
St. Petersburg

Hoofddorper Rinus van Kalmthout eindigde als veertiende in de laatste race van het IndyCar seizoen. In de race op het stratencircuit van St. Petersburg, Florida had hij veel pech. Een dag eerder had hij zich al verzekerd van de overwinning in het rookiekampioenschap

De race begon veelbelovend voor Van Kalmthout. Hij stootte door na plek vier. Door een spin van Scott McLaughlin kon ’Veekay’ geen kant op. Hij raakte bij de botsing zijn voorvleugel kwijt, waardoor hij op twee rondjes achterstand kwam te staan. Daarna kon hij niet meer zijn stempel drukken op de race. De grand prix werd gewonnen door Jozef Newgarden. Scott Dixon kroonde zich tot kampioen.

De voorsprong van de twintigjarige coureur in het debutantenklassement was voor de race al dusdanig dat de enige overgebleven concurrent, de Spanjaard Alex Palou, hem niet meer kon inhalen.

Zondag voor de race bekend dat de coureur volgend seizoen ook in de IndyCar actief is. Hij heeft een contract getekend voor een tweede seizoen bij het team van Ed Carptenter. Van Kalmthout: ,,De sfeer is erg goed. Iedereen is blij met de Rookie of the Year-titel en ik ben zelf tevreden over mijn eigen prestaties en de samenwerking met de teamleden. Dit hoop ik door te zetten in 2021.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen