Goede optredens Rinus van Kalmthout in IndyCar beloond met nieuw contract: Hoofddorper ook volgend jaar bij Ed Carptenter

St. Petersburg

Rinus van Kalmthout rijdt ook volgend seizoen in de IndyCar. Hij heeft bijgetekend bij Ed Carpenter Racing.

De twintigjarige Hoofddorper maakte dit seizoen veel indruk in zijn debuutseizoen. Hij pakte een podiumplek bij de Harvest GP na een pole position gepakt te hebben in de kwalificatie. Tijdens de beroemde Indy 500 startte hij vanaf plek vier. In de race kon hij door een persoonlijke fout ondanks de snelste rondetijd geen potten breken. Dit weekend verzekerde Rinus van Kalmthout zich al van de Rookie of The Year-prijs.

Teambaas Ed Carpenter wilde Van Kalmthout graag voor een tweede jaar aanhouden en besloot hem daarom nog tijdens het lopende seizoen een contract voor 2021 aan te bieden.

Van Kalmthout: ,,We hebben samen een goed seizoen gedraaid en ik ben blij om te mogen vertellen dat ik ook in 2021 voor Ed Carpenter Racing rijd. De sfeer is erg goed. Iedereen is blij met de Rookie of the Year-titel en ik ben zelf tevreden over mijn eigen prestaties en de samenwerking met de teamleden. Het besluit om nog een jaar door te gaan, was snel gemaakt. Het voelt goed om zeker te zijn van een tweede seizoen in de IndyCar Series. Dit jaar was natuurlijk een beetje vreemd vanwege de coronaperikelen, maar met de ervaring van dit seizoen op zak hoop ik in 2021 de sterke lijn door te trekken en mijn eerste IndyCar-overwinning te boeken.”

Ook de teambaas is tevreden met de prestaties van Rinus van Kalmthout. ,,Het IndyCar-seizoen 2020 is er eentje om nooit te vergeten,” aldus Carpenter. "Ondanks de door coronaproblematiek gelimiteerde tijd die Rinus heeft gehad om te wennen aan de IndyCar-bolide, heeft hij zich razendsnel ontwikkeld. Voor ons is het overduidelijk dat we met Rinus een winnaar in wording in ons team hebben. We zien er naar uit om vaker de gang naar het podium te maken.”

Zondagavond komt Rinus van Kalmthout nog in actie tijdens de laatste grand prix van het seizoen in St. Petersburg, Florida. Hij start vanaf plaats negen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal