Bij de Dekamarkt in Velserbroek kun je brood kopen van een dag oud, de proef wordt nu in alle filialen ingevoerd

© Archieffoto jjfoto.nl/Jan Jong
Velserbroek

Bij alle filialen van de Dekamarkt kunnen klanten binnenkort brood kopen dat een dag oud is. De proef bij de vestigingen in Velserbroek en in Haarlem is een groot succes, stelt manager Wouter Hummel van het levensmiddelenconcern.

Onder de naam Brood Box is het concern het initiatief gestart om voedselverspilling tegen te gaan. De Dekamarkt begon in september van dit jaar met het initiatief. Klanten kregen via de app verschillende broodproducten van de dag ervoor aangeboden. In vier weken tijd werden op die manier driehonderd Brood Boxen gekocht.

Volgens het levensmiddelenconcern werd zodoende 750 kilo aan CO2 uitstoot bespaard. Hummel: ,,Door de uitrol naar alle filialen van Dekamarkt kunnen we nog veel meer CO2 besparen én geven we het brood een tweede leven.”

App-gebruikers waarderen de Brood Box met een 4,3 uit 5. Eén van de klanten geeft als reactie op zijn aangekochte Brood Box: ,,Erg tevreden, je krijgt een hele mooie hoeveelheid brood. Het was zeker het geld waard. Ik heb al twee keer besteld nu.”

Sinds maart 2019 strijdt Dekamarkt met Too Good To Go tegen voedselverspilling. De app zet zich in om nog perfect eetbare producten op een bord te laten belanden, in plaats van in de vuilnisbak.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.