Peiling: vooral FVD en PVV-kiezer denkt dat Trump won

ANP Producties | Bron: ANP

9 procent van de Nederlanders denkt dat er fraude is gepleegd bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen en dat Donald Trump eigenlijk heeft gewonnen. Vrijwel alleen kiezers van Forum voor Democratie (FVD) en PVV denken dit, meldt Maurice de Hond na een peiling.

Van alle Nederlanders denkt 84 procent dat Joe Biden de verkiezingen heeft gewonnen, 7 procent zegt het niet weten. Van de FVD-kiezers geeft 44 procent aan dat Trump heeft gewonnen, 27 procent ziet Biden als winnaar. 33 procent van de PVV-stemmers beschouwt Trump als winnaar van de verkiezingen, 49 procent noemt Biden.

De meeste ondervraagden denken dat Trump 20 januari op een normale manier vertrekt uit het Witte Huis, een klein deel (7 procent) vermoedt dat de juridische procedures dan nog niet zijn afgelopen en de nieuwe president nog niet kan worden geïnstalleerd. Bijna een kwart van de FVD-stemmers denkt echter dat Trump president blijft en 18 procent ziet de inauguratie van de nieuwe president niet op 20 januari plaatsvinden.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.