Drukte bij Grotepietenhuis in Baarn, sintvlag in top

ANP Producties | Bron: ANP

Het was zondag erg druk bij Paleis Soestdijk in Baarn. Ouders kwamen met hun kinderen een kijkje nemen of ze een glimp konden opvangen van Sinterklaas en zijn pieten. In het Sinterklaasjournaal was zaterdag 'live' te volgen dat Sinterklaas naar het gebouw reed en omdat daar het Grotepietenhuis was gevestigd.

Sint en zijn gevolg legden zaterdagmiddag aan bij de (fictieve) Dieuwertje Blokkade in een niet nader genoemde plaats. Sint reed vervolgens op zijn paard naar het pietenhuis. Zaterdag was op televisie te zien dat Sint defilé hield op het bordes. Kinderen, burgemeesters en mensen uit meerdere provincies kwam cadeaus brengen. Sinterklaas en/of zijn pieten waren er zondag trouwens niet te zien; niet binnen, maar ook niet in de tuin. Wel wapperde zondag midden op het tot 'pietenhuis' omgetoverde paleis een sinterklaasvlag (rood met een mijter).

Sommige belangstellenden parkeerden hun auto op een plek die daar niet voor bedoeld was en staken de drukke weg over om dichtbij te kunnen kijken. Verkeersregelaars die al in het nabij gelegen wandelgebied Lage Vuursche aan het werk waren, hielpen het verkeer in goede banen leiden.

In het Sinterklaasjournaal werd zaterdag de precieze aankomstplaats van de boot van Sinterklaas, Pakjesboot 12, niet officieel genoemd. Later op de dag was te concluderen dat de opnames van de aankomst gemaakt waren in Elburg. Die gemeente twitterde bij een foto van de stoomboot in de haven: "Welkom Sinterklaas! #elburg #sinterklaas #aankomst."

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.