Staatssecretaris Visser als eerste kabinetslid besmet met corona

ANP Producties | Bron: ANP

Staatssecretaris Barbara Visser (Defensie) is besmet met het coronavirus. Dat schrijft ze op Twitter. Ze heeft lichte verkoudheidsklachten en voelt zich verder goed. Visser gaat in thuisisolatie. Ze is het eerste lid van het kabinet dat besmet is geraakt met het coronavirus.

Visser was vrijdag niet aanwezig bij de wekelijkse ministerraad. Wel heeft zij de afgelopen dagen contact gehad met minister Ank Bijleveld (eveneens Defensie), zegt een woordvoerder. Dat contact zou op minimaal anderhalve meter afstand zijn geweest en Visser had toen nog geen klachten.

Eerder moest onderwijsminister Arie Slob een debat plotseling afbreken omdat hij direct in quarantaine moest. Hij was daarvoor in de buurt geweest bij iemand die positief was getest. Slob testte uiteindelijk negatief. Ook andere bewindspersonen, zoals ministers Wopke Hoekstra en Tamara van Ark en staatssecretarissen Ankie Broekers-Knol en Hans Vijlbrief, gingen eerder in thuisisolatie.

D66-fractievoorzitter Rob Jetten raakte enkele weken geleden besmet met het virus. Hij had milde klachten. Leden van de boerenactiegroep Farmers Defence Force kwamen Jetten, die vegetariër is, toen thuis een "gezond voedselpakket" met onder meer vleesproducten brengen. Het leidde tot grote ophef, omdat velen de actie intimiderend vonden.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.