Grimmige sfeer bij leeghalen feesttent in weiland Nieuw-Vennep, burgemeester noemt feest ’onacceptabel’

© Foto politie

Internetredactie
Nieuw-Vennep

Een feest met ongeveer tachtig aanwezigen is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie beëindigd. Het feest vond plaats in een tent in een weiland achter een woning. De locatie was afgezet met een hek.

,,Er werden dus voorzieningen getroffen die toegang tot het terrein moeilijker maakte’’, laat een woordvoerder van de politie weten.

Een anonieme melding van het feest met ’luide muziek en felle verlichting’ zette de politie op het spoor van het feest. Samen met handhavers en de Koninklijke Marechaussee is het feest beëindigd.

Toen duidelijk werd dat agenten rondom het terrein stonden, wilde de feestgangers snel vertrekken. Door het hekwerk konden de feestgangers echter niet snel wegkomen en konden agenten tegen alle aanwezigen proces-verbaal opmaken. ,,Dit vonden de aanwezigen niet leuk en hierdoor ontstond een grimmige sfeer.’’

Het feest is georganiseerd door een 49-jarige vrouw en een 51-jarige man, beiden uit Nieuw-Vennep. Volgens de politie waren de aanwezigen tussen de veertig en vijftig jaar.

Burgemeester

Marianne Schuurmans, burgemeester van Haarlemmermeer, laat via Twitter weten het onacceptabel te vinden. ’Onverantwoord voor de volksgezondheid in deze coronatijd en onacceptabel ten opzichte van onze horeca die om diezelfde reden gesloten moet blijven en ten opzichte van al die mensen die zich wél aan de regels houden om besmettingscijfers te verminderen!’, schrijft ze. Verder laat ze onder andere weten dat de organisatoren een ’flinke hogere boete’ krijgen, de muziekapparatuur in beslag wordt genomen en een dwangsom wordt opgelegd om herhaling te voorkomen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.