Beste deal op Green Friday is een boom ’scoren’

Geen Black maar Green Friday.

Geen Black maar Green Friday.© Foto Freepik

Van onze verslaggever

Aangemoedigd om vooral nóg meer te consumeren op Black Friday is dit misschien wel de zwartste dag voor het klimaat. Gelukkig is daar de tegenhanger: Green Friday waarop vooral niets aanschaffen goud waard is, óf als je toch echt iets wilt kopen: ’scoor’ dan een boom om zo een steentje bij te dragen aan een groenere wereld.

Stichting Trees for All wil met een ’Green Friday actie’ Nederlanders bewust maken van de impact van de toenemende consumptie rondom Black Friday, dit jaar op 27 november, en een groen alternatief bieden. Onder de noemer ‘Kom shoppen in het bos’ word je uitgenodigd om een Green Friday Deal te ‘kopen’, zoals twee bomen voor tien euro die de stichting plant in Nederland en Oeganda.

,,Steeds meer mensen, bedrijven en hele winkelstraten zetten inmiddels hun vraagtekens bij de koophysterie rondom Black Friday”, licht Simone Groenendijk, directeur van Trees for All toe. ,,De impact op onze aarde en ons klimaat is enorm. Onze Green Friday Deals zijn een knipoog naar alle kortingen die gegeven worden. De beste deal voor de planeet is een boom en daarom hopen we dat mensen bij ons komen ’shoppen’ in het bos.”

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.