Connexxion schrapt in busdienst door corona, nachtbus Amsterdam-Beverwijk rijdt helemaal niet meer

De Connexxion-bus op weg.© Foto PR

Eric Kok
IJmond

Connexxion gaat vanaf 3 januari met minder bussen rijden door de IJmond. Er is geschrapt in de nieuwe dienstregeling, omdat er door de coronamaatregelen minder reizigers zijn.

Volgens Connexxion worden er vijf procent minder ritten gereden. De belangrijkste wijzigingen zijn:

R-netlijn 385 tussen IJmuiden en Haarlem-station rijdt in de spits op werkdagen maximaal zes keer per uur en in de daluren geen zes maar vier keer per uur.

De nachtlijn N30 tussen Amsterdam, Schiphol, Haarlem en IJmuiden rijdt in de nacht van zaterdag op zondag nog maar één keer per uur in plaats van twee keer.

De nachtlijn N80 tussen Amsterdam, Haarlem, Velserbroek en Beverwijk rijdt tot nader order helemaal niet.

Lijn 73 tussen Uitgeest, Beverwijk, Haarlem-station en Schalkwijk rijdt op zaterdagmiddag en op alle avonden minder ritten op de route in Haarlem. Op maandag tot en met zaterdag wordt overdag vier keer per uur gereden in Haarlem en ’s avonds wordt twee keer per uur. Op zondagen wordt in Haarlem minder gereden.

De lijnen waarvan alleen de vertrektijden zijn veranderd, staan niet vermeld in het overzicht. Het is altijd raadzaam voorafgaand aan de reis de vertrektijden te raadplegen. Dat kan via de reisplanner of de app van Connexxion.

Als er weer meer reizigers gebruikmaken van de bus, kan het aantal ritten weer opgevoerd worden.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.