Geschil over schade aan eetbar tijdens bezorging koelkast van Larissa Böhm

Ed Brouwer

De koelkast die Larissa Böhm koopt bij de MediaMarkt wordt thuisbezorgd door twee mannen van Dynalogic die ook de oude koelkast meenemen. Over hoe dat gaat, lopen de meningen uiteen.

Volgens Larissa raken de twee onhandig manoeuvrerend met de nog ingepakte nieuwe koelkast de hoek van de net een week oude eetbar, waar twee grote houtsplinters vanaf springen. Niks van waar, zeggen de bezorgers later, de eetbar was al beschadigd doordat zij zelf met de oude koelkast zou hebben gesjouwd. „Onzin”, zegt zij op haar beurt, ,,ik kan in mijn eentje geen koelkast meters ver versjouwen en waarom zou ik dat ook doen als er twee sterke mannen onderweg zijn om dit voor mij te regelen?”

MediaMarkt als leverancier is er zelf niet bij geweest en zit met een schadeclaim én twee verhalen waarvan er eentje niet klopt. Maar welke? Het bedrijf vindt het een vervelende situatie, maakt na onze tussenkomst excuses en meent een gulden middenweg te hebben gevonden door de helft van de schade - 175 euro - uit te keren. Dat klinkt niet onlogisch, maar als klopt wat mevrouw Böhm beweert, dan is het wrang dat ze door de bezorgers voor 175 euro gedupeerd wordt. En stel dat de bezorgers gelijk hebben dat Larissa jokt, dan keert MediaMarkt voor niks 175 euro uit. Lastig, hoor. Maar uiteindelijk accepteert Larissa Böhm de aangeboden 50 procent vergoeding.

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van de Ombudsman? Mail ons!

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.