Nieuwe outlet in Halfweg sluit tijdelijk de deuren: ’Er zijn nu tweeduizend mensen, meer bezoekers binnenlaten is niet veilig’

Een rij voor de winkel van Nike tijdens de openingsdag van de outlet.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Linda Gottmer
Halfweg

De deuren van de net geopende outlet in Halfweg moeten op zaterdagmiddag tijdelijk even dicht. Dit laat het nieuwe winkelcentrum weten via social media. Het maximaal aantal bezoekers van tweeduizend is bereikt.

„Meer dan tweeduizend bezoekers binnenlaten zou niet veilig zijn in verband met corona”, zegt een woordvoerder van Amsterdam The Style Outlets. ,,Onze beveiligers tellen het aantal mensen dat binnen is bij de in- en uitgangen. Op het moment dat we tweeduizend bezoekers dreigen te bereiken, laten we dat weten via onze Facebook en Instagram pagina en adviseren we mensen om thuis te blijven. Overigens oogt het nu niet heel druk hoor hier. Het is gewoon een veilig beleid.”

Lees ook: De nieuwe outlet in Halfweg moest door drukte zaterdagmiddag tijdelijk de deuren sluiten, maar dat merkte lang niet iedereen: ’Het was gewoon gezellig druk’

Naast social media, deelt de outlet deze informatie ook op digitale borden langs de snelweg. Op het moment dat de deuren weer openen voor nieuwe gasten, komt dat wederom op Facebook, Instagram en op de snelwegborden te staan.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.