Virtuele cross door Haarlemmermeerse Bos: atletiekvereniging bedenkt creatieve oplossing in coronatijd

De Haarlemmermeer Cross in 2018.

De Haarlemmermeer Cross in 2018.© united photos/rob van wieringen

Van onze verslaggever
Hoofddorp

De jaarlijkse Cross door het Haarlemmermeerse Bos kan niet doorgaan vanwege corona, maar Atletiek Vereniging Haarlemmermeer heeft creatief een alternatief bedacht: een virtuele versie.

Tot 31 december 2020 kunnen deelnemers op ieder gewenst moment het parcours in het bos lopen en zelf hun tijd registreren middels de hardloop- en fiets-app Strava. De route is nagenoeg dezelfde als de live versie en te downloaden op de website van de atletiekclub.

Aan het einde van de maand zal op een klassement opgemaakt worden over een afstand van 4,5 km (twee ronden) en 9 km (vier ronden). Deelnemers kunnen middels de app zelf hun positie in het klassement inzien. Het is zelfs toegestaan meerdere malen te proberen je persoonlijk beste tijd te verbeteren. Alle tijden gelopen in december 2020 tellen mee. De winnaar verdient eeuwige roem en een medaille van deze, naar laten wij hopen unieke cross.

De start van de ronde is naast de parkeerplaats bij Papa’s Beachhouse. Hier is ook een plattegrond met de route aanwezig. Deelname is gratis.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen