Andries Jonker vindt koploper Cambuur Leeuwarden de makkelijkste tegenstander: ’Wij zijn niet kampioenskandidaat nummer één’

Frank Korpershoek.© Ron Pichel Fotografie

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Trainer Andries Jonker van Telstar noemt de wedstrijd tegen koploper Cambuur Leeuwarden vrijdag de op een na makkelijkste wedstrijd van het seizoen. ’Alleen Cambuur uit is makkelijker.’

De trainer wil er maar mee zeggen dat de druk bij de Friezen ligt. ,,Wij zijn niet kampioenskandidaat nummer één, wij zijn de outsider. Dat is een makkelijke positie. Dat is heerlijk voetballen. We moeten laten zien wat we kunnen en hoe ver we zijn. En als we nog niet ver genoeg zijn, dan kunnen we deze wedstrijd gebruiken om sterker te worden.”

Jonker ziet de ploeg van trainer Henk de Jong als de sterkste van de eerste divisie. ,,Als ik kijk naar hun veldbezetting en de spelers op de bank, dan denk ik van wel. Waar het omgaat is dat we blijven spelen zoals we willen spelen. Tot nu toe kwamen we tegen hooggeplaatste ploegen goed voor de dag. We moeten onze borst natmaken en hebben respect voor ze, maar we hoeven op geen enkele manier bang voor ze te zijn. De uitwedstrijd tegen NAC was een goed voorbeeld van hoe we we willen spelen tegen een team met kampioensambities. Alleen de 1-0 uitslag was teleurstellend.”

Telstar wacht de komende weken een zwaar programma. Na Cambuur komt nummer twee Almere City op bezoek, daarna moet het naar Jong Ajax. Na de jaarwisseling treft het thuis nummer vijf NEC, vijf dagen later wacht in Doetinchem nummer drie De Graafschap. Jonker wil zich niet wagen aan een voorspelling over het aantal punten dat Telstar in die vijf wedstrijden gaat halen. ,,Nee, dat doet ik niet. Ik snap de vraag wel maar het gaat er vooral om dat we laten zien wat we kunnen. We moeten erop kletsen en spelen zoals we willen spelen. Dan is de kans op resultaat het grootst.”

Aanvaller Sebastian Soto pakte de vorige wedstrijd tegen Jong FC Utrecht een rode kaart. Hij is voor twee wedstrijden geschorst. Frank Korpershoek viel geblesseerd uit en is nog niet hersteld.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen