Geen werk meer voor 500 veelal Poolse Action-uitzendkrachten

Rens Lieman

Alle Action-medewerkers met een vast contract behouden hun baan. Maar zo’n vijfhonderd (veelal Poolse) uitzendkrachten die in Actions distributiecentrum in Zwaagdijk werken, kregen te horen dat er als gevolg van de lockdown op dit moment geen werk voor hen meer is. Dat is de helft van het totaal aantal distributiecentrummedewerkers in Zwaagdijk.

Action garandeert dat de uitzendkrachten terug mogen komen zodra er weer werk voor hen is. Vijf van hen konden aan de slag in Actions distributiecentrum in het Limburgse Echt, dat meer gericht is op buitenlandse Action-winkels.

Rond de 250 van de vijfhonderd uitzendkrachten werkten bij Action via uitzendbureau Charlie Works. Charlie Works heeft voor iedereen van hen die dat wilde al alternatief werk gevonden. Niet iedereen koos daarvoor; sommigen kozen voor extra lang verlof voor familiebezoek in Polen. Polen die in de regio West-Friesland ook woonruimte huren via het uitzendbureau, hoeven - zolang de huur gewoon betaald wordt - niet hun huis uit, zo verzekert een woordvoerder.

Action gaat ervan uit dat op 19 januari het normale werk in distributiecentrum Zwaagdijk weer wordt hervat. Uitzendkrachten kunnen dan naar verwachting weer terugkomen en krijgen een bonus.

Lees ook: Action wil in Nederland afhaalwebshop openen: ’In enkele dagen gereed’

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.