Scholen in Haarlemmermeer passen hun voorlichting aan op coronamaatregelen

Haarlemmermeer Lyceum, locatie Baron de Coubertinlaan, Hoofddorp© archief

Van onze verslaggever
Hoofddorp

Ieder jaar organiseert het voortgezet onderwijs in Haarlemmermeer informatieavonden en open dagen voor basisschoolleerlingen en hun ouders om een keuze te kunnen maken voor een middelbare school. De huidige coronamaatregelen vragen echter om aanpassingen in het programma en in sommige gevallen ook van de data.

Leerlingen in groep 8 maken de keuze voor hun nieuwe school in maart. Voor deze leerlingen en hun ouders zijn de voorlichtingsmomenten in januari en februari dan ook belangrijke momenten. ,,Met de huidige coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om leerlingen samen met hun ouders op school te ontvangen. Gezien het belang van deze voorlichtingen hebben wij als scholen in Haarlemmermeer gezamenlijk ervoor gekozen om de open dagen zoveel mogelijk op de geplande data door te laten gaan, maar dan wel online’’, aldus Mark Mees, directeur van de KSH in Hoofddorp.

Het advies aan ouders is om de websites van de scholen te raadplegen voor de meest actuele informatie over de open dagen. Mees: ,,Natuurlijk leiden we iedereen het liefst echt rond door de school. Dan krijg je niet alleen een beeld, maar ook een gevoel bij de school. Mochten er dan ook mogelijkheden ontstaan, dan zullen de scholen bekijken hoe ze hun school alsnog kunnen openstellen. Het is dus verstandig om de websites van de scholen goed in de gaten houden.’’ Ook voor andere voorlichtingsactiviteiten – zoals de lesjesmiddagen en doe-middagen – is het raadzaam om de websites van De Linie, Haarlemmermeer Lyceum, Herbert Vissers College, Hoofdvaart College, Kaj Munk College en KSH te bekijken.

Nieuw dit schooljaar is het aparte voorlichtingsmoment in juni voor leerlingen uit groep 7. Mees: ,,We hopen dat we dan weer mogelijkheden hebben om leerlingen en hun ouders op de scholen te mogen ontvangen. Het blijft nou eenmaal het leukst om zelf te kunnen ervaren hoe het is om in de school rond te lopen.’’

Meer informatie zie advertentie ’Open dagen Haarlemmermeer’ of raadpleeg de websites van de scholen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.