Waterpolokeeper Michael Raap (31) uit Velserbroek is stellig: ’Ik ga never nooit naar ZV Haerlem’

Michael Raap: ,,Met z’n allen knokken voor een goed resultaat.”© Foto United Photos/Paul Vreeker

Jan Warmerdam

Naam: Michael Raap

Leeftijd: 31 jaar

Woonplaats: Velserbroek

Sport: Waterpolo (keeper)

Staat van dienst: 2e NK O18, 1e NK O19

Nog heel lang VZV of ooit overstappen naar ZV Haerlem?

„Geloof mij nou maar: ik ga never nooit naar Haerlem. De cultuur is daar anders, ik zou me er niet op mijn plek voelen. Bij VZV is de sfeer fantastisch. Ik kan er mezelf zijn en speel samen met vrienden die direct voor me klaar staan als het minder gaat.”

Sandra Kaijzer-Zant of Wietse Krab als coach?

„Ik denk toch Wietse. Sandra is een uitstekende assistent-coach, de combinatie fungeert ook prima samen met Wietse. Hem ken ik uit de jeugd en hij is tactisch sterk. Hij heeft overwicht, weet je te raken, is streng maar rechtvaardig en respectvol in de omgang.”

Zwemmen of waterpolo?

„Waterpolo. Honderdvijftig procent, duizend procent mag ook. Het is mijn sport en er gebeurt altijd wel iets. En je doet het als team. Met z’n allen knokken voor een goed resultaat en elkaar naar een hoger niveau tillen, daar hou ik van. Zwemmen is lekker, maar individueel en ook supersaai.”

RTL of VPRO?

„RTL, waar ik gewerkt heb als planner van de reclameblokken. Het is daar natuurlijk extreem commercieel, maar ook allemaal iets jeugdiger. En het heeft meer allure.”

Waterpolo in koud, lauw of warm water?

„Koud! Wat dat betreft is het in ons thuisbad bij Heerenduinen goed geregeld. In Hoofddorp, waar we af en toe trainen, is het nog een stuk frisser. Tijdens een wedstrijd is er altijd genoeg te doen, je raakt vanzelf op temperatuur.”

Snel gevaccineerd worden of even afwachten?

„Hmm, lastige vraag. Er zijn natuurlijk groepen die het meer nodig hebben dan ik. Die mogen wat mij betreft met voorrang ingeënt worden. Ik ben niet bang voor bijwerkingen, maar wel bereid even te wachten. Als steeds meer mensen gevaccineerd zijn, komt het sociale leven hopelijk weer op gang. Dat zou fijn zijn.”

Facebook of Instagram?

„Facebook en LinkedIn. Ik heb wel ooit een Instagram-account aangemaakt, maar doe er niets mee.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal