Kuipers: vaccinatie van zorgpersoneel niet eerder dan 8 januari

ANP Producties | Bron: ANP

De vervroegde vaccinatie van medewerkers in de acute zorg zal niet voor 8 januari kunnen plaatsvinden. Dat zei Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), op NPO Radio 1. Volgens hem kost de voorbereiding enige tijd.

"De verdeling van het vaccin, dat met -70 graden moet worden bewaard en komt in batches van duizend stuks, kost gewoon een aantal dagen tijd", aldus Kuipers. "Het kost tijd om draaiboeken te maken en vaccins uit te rollen."

Niet al het ziekenhuispersoneel wordt versneld ingeënt, alleen degenen die werken op de intensive care, de spoedeisende hulp, de Covid-verpleegafdelingen en de ambulances. Het gaat om 30.000 mensen.

De woordvoerster van Kuipers laat weten dat er de afgelopen dagen volop achter de schermen is overlegd sinds Kuipers en ic-voorman Diederik Gommers minister De Jonge woensdagavond in Nieuwsuur opriepen om zorgpersoneel als eerste te vaccineren, liefst vanaf 4 januari al. De Jonge zei toen dat hij daar niet voor maandag op zou terugkomen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.