Duitsland: 12.000 nieuwe coronabesmettingen, 165.000 inentingen

ANP Producties | Bron: ANP

De Duitse autoriteiten hebben 12.690 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Ook zijn in 24 uur tijd zeker 336 sterfgevallen gemeld, meldt het Robert Koch Instituut (RKI) zaterdag. Het aantal mensen dat is gevaccineerd tegen het virus, stond vrijdagmiddag op 165.575. Dat waren er 31.846 meer dan een dag eerder.

De stijging van het dodental ligt lager dan de afgelopen dagen. Zo maakten de autoriteiten op 30 december nog melding van de dood van 1129 coronapatiënten, het hoogste aantal tot dusver. Die schommeling in de cijfers kan volgens Duitse media te maken hebben met de feestdagen. Zo lag het aantal coronatesten dat is afgenomen mogelijk lager rond de jaarwisseling. Ook hebben mogelijk nog niet alle instanties de laatste coronacijfers doorgeven.

Duitsland begon eind december met vaccineren en gebruikt zoals andere EU-lidstaten het coronavaccin van Pfizer en BioNtech. Er worden onder meer bewoners van verpleeghuizen ingeënt. Ook kunnen mensen vanwege hun werk in aanmerking komen voor een vaccinatie. Het gaat dan bijvoorbeeld om medisch personeel en mensen die werken in de ouderenzorg.

In totaal zijn in Duitsland zijn 33.960 mensen overleden aan de gevolgen van het longvirus. Er zijn ruim 1,7 miljoen coronagevallen geregistreerd.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.