Dodental na aardverschuiving Noorwegen loopt verder op

ANP Producties | Bron: ANP

Bij zoekwerkzaamheden in Ask, het Zuid-Noorse dorp dat deze week getroffen werd door een aardverschuiving, is opnieuw een dode gevonden, meldt de Noorse publieke omroep NRK. Daarmee komt het aantal bevestigde doden van de ramp op drie te staan. Eerder werd zaterdag al de tweede dode gevonden.

De derde dode werd gevonden door een hondenteam. De politie stelde zaterdagmiddag dat er nog tot in de avond wordt doorgewerkt om het lichaam te bergen.

Zeker tien personen raakten gewond bij de aardverschuiving woensdag. Daarnaast werden negen huizen verwoest. Zo'n duizend inwoners van het plaatsje, 40 kilometer ten noordoosten van Oslo, moesten in veiligheid worden gebracht.

Het hoofd van de plaatselijke politie heeft gezegd dat er nog steeds veel vermisten zijn, maar dat er nog hoop is dat vermisten levend worden teruggevonden. Vrijdag werd een eerste stoffelijk overschot gevonden.

De politie heeft geen informatie vrijgegeven over de doden. Voordat vrijdag de eerste dode was gevonden, stond het officiële aantal vermisten op tien, onder wie twee kinderen.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.