Italië stelt heropening skipistes uit om aanhoudende tweede golf

ANP Producties | Bron: ANP

Italië stelt de heropening van de skipistes uit van 7 naar 18 januari, heeft het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid zaterdag bekendgemaakt. De beslissing is genomen vanwege de aanhoudende tweede coronagolf in het Zuid-Europese land.

Net als veel andere Europese landen sloot Italië de skipistes gedurende de kerstdagen en rond oud en nieuw als onderdeel van een pakket maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Hoewel het aantal nieuwe besmettingen per dag is gedaald naar ongeveer 20.000 van 40.000 op het hoogtepunt in november, stijgt de besmettingsgraad de afgelopen dagen weer. Elke dag overlijden daarnaast nog steeds honderden Italianen aan de gevolgen van Covid-19.

Italië was vorig jaar het eerste Europese land waar het coronavirus hard toesloeg. Vooral in het noorden werden ziekenhuizen al snel overspoeld en raakte het zorgsysteem overbelast. Het land heeft met 75.000 doden het hoogste dodental in Europa als gevolg van de pandemie, en het op vier na hoogste dodental ter wereld.

Het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid heeft gezegd dat de skipistes langer gesloten blijven op verzoek van de regionale autoriteiten en op advies van gezondheidsexperts.

De Italiaanse autoriteiten meldden zaterdag 11.831 nieuwe besmettingen die in de laatste 24 uur zijn vastgesteld, bijna een halvering van de 22.211 nieuwe gevallen die op vrijdag werden gemeld. In het afgelopen etmaal overleden in Italië nog eens minstens 364 personen aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.