Ajax verlengt tussentijds met hoofdsponsor Ziggo

ANP
AMSTERDAM

Ajax heeft hoofdsponsor Ziggo langer aan zich weten te binden. Het sponsorcontract is tussentijds tegen dezelfde voorwaarden met een jaar verlengd, tot de zomer van 2023. In de verbintenis is een optie opgenomen voor nog eens twee jaar, tot het einde van het seizoen 2024-2025.

Ziggo staat sinds begin 2015 op het shirt van Ajax. De kabelexploitant volgde destijds Aegon op als hoofdsponsor. Het contract werd tussentijds al een paar keer verlengd. Ziggo betaalt jaarlijks een vast bedrag van 9 miljoen euro. Daarbovenop komt maximaal 3 miljoen euro aan bonussen. Ajax heeft met afstand de meest lucratieve sponsordeal in het Nederlandse voetbal.

"We zijn dankbaar dat Ziggo vertrouwen uitspreekt in onze samenwerking", zegt commercieel directeur Menno Geelen van Ajax. "Deze verlenging is een bevestiging van hun loyaliteit. De manier waarop onze hoofdsponsor zich richting ons opstelt in deze lastige periode is bewonderenswaardig."

Ziggo staat niet alleen op het shirt van de Amsterdamse hoofdmacht, maar ook bij Jong Ajax. "We willen fans en onze klanten nog meer letterlijke en figuurlijke toegang tot Ajax geven", zegt directeur Marcel de Groot van telecomconcern VodafoneZiggo.

"Nu we minimaal tot de zomer van 2023 blijven samenwerken, kunnen we - nadat we Covid-19 achter ons hebben gelaten - dat nog meer brengen." Trainer Erik ten Hag en aanvoerder Dusan Tadic presenteerden de contractverlenging met een Ajax-shirt met op de achterkant de naam VodafoneZiggo en het 'rugnummer' 2023.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen