Leider Republikeinen in Senaat wil telling woensdag nog afhebben

ANP Producties | Bron: ANP

De leider van de Republikeinen in de Senaat, Mitch McConnell, wil volgens de krant Washington Post dat woensdagavond de stemmen van de kiesmannen nog worden geteld. Zodra dat gebeurd is, is de verkiezingswinst van de Democraat Joe Biden officieel bekrachtigd.

Afgevaardigden van beide partijen gaven woensdag eerder al aan het belangrijk te vinden de telling te laten plaatshebben. De officiële handeling werd verstoord door aanhangers van president Trump. Ze bestormden het Capitool en drongen het gebouw binnen. De politici werden daarop in veiligheid gebracht.

Senator Rand Paul twitterde dat hij later op de dag nog een toespraak wil houden vanaf een geheime locatie. Afgevaardigde Jason Crow van de Democraten liet weten dat de Congresleden terugkomen. "We hebben de couppoging tegengehouden en zullen vandaag nog naar het Capitool terugkeren om de zaken af te handelen voor het volk."

De Democratische senator Tammy Duckworth noemde het in een interview met Fox News belangrijk de zaak af te handelen "voor de democratie, niet alleen voor de Verenigde Staten, maar voor de hele wereld." Ook de Republikeinse afgevaardigde Steve Scalise is ervan overtuigd dat de zaak woensdag nog wordt afgehandeld.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.