’Verdacht’ pakket voor Poolse supermarkt is broodjesbestelling

ANP
AALSMEER

Het ’verdachte’ pakket voor de Poolse supermarkt in Aalsmeer bevatte broodjes die zondagochtend door een leverancier voor de deur waren neergezet. Dat meldt de politie. De bewoners uit de omgeving kunnen weer terug naar hun woning.

Volgens de politie worden nu afspraken gemaakt zodat dit soort leveranties niet tot dergelijke ’verdachte’ situaties kunnen leiden.

Vanwege de explosies van diverse supermarkten de afgelopen tijd besloot de politie de omgeving te ontruimen toen zondag het pakket voor de supermarkt aan het Molenpad werd aangetroffen. In Aalsmeer was al eerder een explosie bij een Poolse supermarkt, die staat aan de Ophelialaan.

Sinds december zijn vijf ontploffingen geweest bij Poolse supermarkten, die worden gerund door Irakese Koerden. Naast die eerste in Aalsmeer, Heeswijk-Dinther en in Beverwijk, waar twee keer bij dezelfde winkel explosies waren, bleef het een tijdje rustig. In januari was opnieuw een aanslag op een Poolse supermarkt. Dit keer was de winkel Warszawa XL aan het Paletplein in Tilburg het doelwit.

Meer over dit onderwerp:

Wie stopt de Poolse ploffen? Buren van de Warszawa in Lisse zijn op hun hoede na vijfde aanslag op supermarkten van één Koerdische familie

Opnieuw explosie bij Poolse supermarkt in Winkelcentrum Beverhof in Beverwijk. ’Ik voelde een drukgolf alsof de bliksem naast me insloeg’

Explosie in Beverwijk derde op rij. Is het letterlijk oorlog tussen de Poolse supermarkten?

Drie tips over aanslagen Poolse supermarkten [video]

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.