Mannen krijgen boete van 10.000 pond na groot sneeuwballengevecht

ANP Producties | Bron: ANP

Twee mannen uit de stad Leeds in Noord-Engeland hebben ieder een boete gekregen van 10.000 pond (omgerekend 11.326 euro) na het organiseren van een massaal sneeuwballengevecht. De mannen van 20 en 23 jaar hadden half januari een oproep geplaatst op sociale media om een sneeuwballengevecht te houden, waarna honderden mensen bij elkaar kwamen in een park.

"We halen er absoluut geen plezier uit om zulke zware boetes uit te delen aan deze jongemannen, maar hun acties zorgden ervoor dat honderden mensen dicht op elkaar waren, wat voor een volstrekt onnodig risico op verspreiding van het coronavirus zorgde", aldus de lokale politiecommandant Damien Miller donderdag in een verklaring.

In Engeland geldt vanwege het coronavirus een strenge lockdown, waarbij mensen buiten hun eigen huishouden maar één andere persoon mogen ontmoeten. Er zijn hoge boetes voor Britten die de coronaregels overtreden, ieder die een evenement met meer dan dertig personen organiseert hangt een boete van 10.000 pond boven het hoofd.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.