Wielart van AV Haarlem met brons stap dichter bij Europees Kampioenschap

Jurgen Wielart.

Jurgen Wielart.© ANP

Ivo van Haaren
Apeldoorn

Jurgen Wielart heeft bij zijn eerste NK indoor brons gepakt op de 800 meter. De atleet van AV Haarlem bewees zichzelf daarmee een goede dienst op weg naar de EK indoor. Datzelfde geldt voor Jochem Dobber die op de 400 meter net voorbij zijn directe concurrent snelde en ook brons pakte.

Met slechts drie atleten die naar de EK indoor mogen en acht die de limiet hebben gelopen kon de strijd om de Nederlandse titel wel eens beslissend worden. Wielart, die toch nog precies op tijd zijn wonderspikes ontving, plaatste zich overtuigend voor de finale. In die finale was het zoeken naar de juiste plek.

,,Ik wilde graag voorin beginnen omdat het wel eens een rommelige race kon worden. Helaas was ik niet de enige met dat idee en voordat ik het wist lag ik op een vijfde plek. Toch voelde ik dat ik in de laatste ronde nog veel macht had en kon ik doorschuiven naar het brons.”

De best voelende bronzen medaille, zoals Wielart de race zelf omschrijft, kan positieve gevolgen hebben richting het EK. ,,Als je het mij vraagt dan vind ik dat ze mij moeten sturen. Ik laat al jarenlang een constant hoog niveau zien op de 800 meter en versla hier al mijn directe concurrenten.”

Jochem Dobber uit Santpoort-Zuid zit in hetzelfde schuitje op de 400 meter. Dobber kwam moeilijk in zijn ritme maar wist dankzij een goed laatste stuk met een nieuw persoonlijk record het brons te bemachtigen. Tijdens de race had Dobber het nog niet door, maar doordat hij zijn directe concurrent op het laatste moment voorbij snelde, stijgen zijn kansen om individueel van start te gaan op de EK.

(Tekst loopt door onder de tweets)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met de estafetteploeg 4x400 meter is Dobber in het Poolse Torun kanshebber voor een medaille.

De Hillegomse Suus Altorf liep verrassend naar het brons op de 800 meter. De pas 16 jarige atlete van AV de Spartaan uit Lisse presteerde daarmee optimaal.

Zaterdag in de series liep ze met 2:08,92 al de limiet voor de Europese kampioenschappen onder 18 jaar die in augustus in het Italiaanse Rieti worden gehouden. Ze plaatste zich daarmee verrassend voor de finale op zondag. In de finale scherpte ze haar tijd zelfs aan naar 2:08,76 een verbetering van haar persoonlijk record met bijna drie seconden.

Suus Altorf.

Suus Altorf.© Foto Erik Rietman

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen