Gina Schets uit Berkhout moet flink reizen om prijs in loterij te kunnen innen

Hoofdprijs 30 miljoen!! Lekker gemaakt door alle reclame koopt Gina Schets uit Berkhout bij Kruidvat in Hoorn een Oudejaarslot. Laat ze nou nog winnen ook!

Een tientje. Oke, die cruise, die bungalow met zwembad en die dure auto komen er niet, maar tien euro is meer dan niks. Alleen, zie dat geld maar eens te krijgen. Kruidvat verkoopt wel loten, maar betaalt geen prijzen uit. Dan begint het grote verwijsspel. Ga maar naar de Primera. Ga maar naar Abert Heijn. Ga maar naar de Staatsloterij zelf. Ga toch maar weer naar Albert Heijn.

,,Het is een lot dat eruit ziet als een kassabon”, legt Schets uit. ,,De AH-caissière begint al met ’mevrouw, ik ga het proberen, maar de code op de bon is smaller dan de code die wij uitprinten, dus…’ Een hele rij klanten achter mij, die me al aankijken. ’Sorry mevrouw’ zegt de caissière, ’dat gaat niet. Helaas, ik kan u niet helpen. U moet maar bij het Kruidvat proberen. Ik ben weer terug bij af. Ik snap niet waarom Kruidvat wel verkoopt en niet uitkeert.”

Volgens de Staatsloterij klopt het dat Kruidvat (en dat geldt ook voor Etos en Trekpleister) geen prijzen uitkeert omdat die geen terminal van hen heeft. Maar eigenlijk zou ze met haar lot wel naar Primera of AH moeten kunnen of een van de andere verkooppunten met een terminal die open zijn. Gina Schets gaat het nog maar eens proberen...

Meer nieuws uit Ombudsman

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.