Primeur: stemmen vanuit je auto in de Expo Haarlemmermeer

De Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen.
© PR-foto
Vijfhuizen

Stemmen vanuit de auto: op 15, 16 en 17 maart is er een ’stemstraat’ geopend in de Expo Haarlemmermeer.

Het stemmen in een stemstraat werkt als volgt. Je rijdt in de auto naar de stemstraat. Let op: er mag maar één persoon in de auto zitten. Rijd naar de plek waar de voorzitter van het stembureau zit en zet de motor van de auto uit. De voorzitter controleert je stempas, je identiteitsbewijs en het register ongeldige stempassen.

Vervolgens krijg je een stembiljet. Hierna rijd je naar het stemhokje en zet je weer de automotor uit. Een stembureaulid rijdt het hokje naar de auto en zet het op de juiste hoogte. Je vult het stembiljet in en vouwt het biljet dicht. Een stembureaulid rijdt het stemhokje weg en rijdt de stembus naar de auto zodat je het stembiljet vanuit de auto in de stembus kunt stoppen.

Prijsvraag

Niet alleen extra veilig, maar ook extra chic naar de stemstraat? En inwoner van de gemeente Haarlemmermeer? De gemeente Haarlemmermeer heeft een prijsvraag bedacht waarbij chauffeur van burgemeester Schuurmans, Harrie Rijsdijk, je thuis ophaalt en weer terugbrengt. Hij neemt één persoon per keer mee.

Vul voor 9 maart het formulier in op haarlemmermeergemeente.nl/laat-u-rijden-naar-de-stemstraat/formulier. Zeg daarin in één zin waarom de verkiezingen voor jou belangrijk zijn. Harrie Rijsdijk maakt op 9 maart bekend welke vier inwoners hebben gewonnen. Dat doet hij in de live talkshow op Facebook over de verkiezingen, tussen 19 en 20 uur. Daarna neemt de gemeente contact op met de winnaars voor een ophaalafspraak.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.