Feesten alsof corona niet bestaat: ik mocht meedansen in de blauwe bubbel en dronk eindelijk weer een tapbiertje (te veel)

Ogen dicht en armen in de lucht.

Ogen dicht en armen in de lucht.© Foto Mediahuis.

Kelly van Hal
Amsterdam

Als je samen met ruim 100.000 geïnteresseerden in een digitale wachtrij hebt gestaan en jij degene bent die kaartjes hebt weten te bemachtigen voor het dance-experiment in Ziggo Dome, dan mag je jezelf met recht uitverkoren noemen. Feesten alsof corona niet bestaat, wie wil dat nou niet?

Via een app krijgen we aanwijzingen: blauwe bubbel, zitplaatsen en het mondkapje hoeft alleen op in de gang. Hoever zal het vanaf onze bubbel naar de bar zijn? Of zullen we bediend worden om het aantal beweegmoment te beperken?

De horeca is open en we ’mogen’ zelf naar de bar, maar corona is al bijna geen pandemie meer voordat wij aan de beurt zijn. De meterslange rij loopt door de hele gang. Ruim een half uur wachten, maar dan zijn we aan de beurt. Ik bestel twee koude pilsjes, mijn vriendin vult me aan: „Doe maar halve liters.” „Maak er maar vier van.”

(Tekst gaat door onder de foto)

De meterslange rij naar de bar.

De meterslange rij naar de bar.© Foto Mediahuis.

Met een tray halve liters vinden we een goede plek binnen onze bubbel, aan weerszijde houden we twee stoelen vrij zoals de app ons dat opgedragen heeft. Zitplaatsen waar iedereen staat, dat hoopte ik al.

Het publiek vooraan staat dicht op elkaar gepakt, er wordt gezoend en geschuurd. Terwijl DJ Lady Bee haar nummer naar een climax opbouwt, neem ik een eerste slok. Wat heb ik dit gemist. Het doet voor even de heimwee naar vrijheid vergeten. Ogen dicht, armen in de lucht.

(Tekst gaat door onder de foto)

Het eerste tapbiertje.

Het eerste tapbiertje.© Foto Mediahuis.

De zitplaatsen in de blauwe bubbel.

De zitplaatsen in de blauwe bubbel.© Foto Mediahuis

We laten onze zitplaatsen voor wat ze zijn en dansen tot de zon onder gaat - het feest duurt namelijk maar tot zeven uur ’s avonds. Losgaan als vroeger, waar wordt genoten als vanouds. Getuige mijn buurman met pupillen zo groot als kokindjes, vast niet van een tapbiertje.

Sunnery James & Ryan Marciano sluiten af en bedanken het publiek voor een geslaagd dansfeest. Of het echt geslaagd is weten we pas nadat we ons volgende week opnieuw hebben laten testen.

Tijd om onze blauwe bubbel te verlaten. Back to life, back to reality. Mondkapje op, anderhalve meter afstand en voor de avondklok thuis.

Lees ook:

Zoenen, dansen, knuffelen en zingen in je eigen bubbel: het kon weer even tijdens het proefevenement in de Ziggo Dome. ’Ik kan wel janken, zo blij ben ik om hier te staan’

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.