Brandweer voor de tweede keer uitgerukt voor smeulend vuur in woning Haarlem [update]

© Michel van Bergen

1 / 16
Haarlem

De brandweer is in de nacht van zaterdag op zondag uitgerukt voor een brand in een vloer tussen twee woningen aan de Bakenessergracht in Haarlem. Zondagochtend bleek het vuur nog niet helemaal gedoofd te zijn en moest de brandweer opnieuw in actie komen.

Het vuur werd ontdekt door de rookontwikkeling. Bewoners alarmeerde de brandweer en ontvluchtten hun woning. Zij werden opgevangen bij de buren.

Bij aankomst had de brandweer moeite met het lokaliseren van de brand. Het vuur woedde in de vloer tussen de begane grond en de eerste verdieping, nabij een schoorsteen. De brandweer was genoodzaakt een deel van de vloer te slopen om bij het vuur te komen. Uiteindelijk lukte het de hulpdiensten de brand onder controle te krijgen. Daarbij kwam veel rook vrij.

Het is niet duidelijk of de bewoners op korte termijn weer naar huis kunnen.

[Update 10.15 uur]: De brandweer is zondagochtend opnieuw uitgerukt voor de brand. Bewoners roken rond 09.00 uur opnieuw een brandlucht en schakelden de hulpdiensten in. Daarbij moest de brandweer opnieuw een deel van de woning slopen om bij het vuur te komen. Het vuur bleek nog te smeulen in de balken die ook bij de eerste brand een probleem vormden.

© Michel van Bergen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.