Jochem Dobber uit Santpoort-Zuid verovert met estafetteploeg goud op de 4x400 meter bij EK indooratletiek

De Nederlandse estafettemannen vieren hun feestje na het Europese goud op de 4x400 meter.

De Nederlandse estafettemannen vieren hun feestje na het Europese goud op de 4x400 meter.© Foto AP/Czarek Sokolowski

ANP
Torun

Jochem Dobber uit Santpoort-Zuid heeft zondag met teamgenoten Liemarvin Bonevacia, Ramsey Angela en Tony van Diepen bij de EK indoor in het Poolse Turon goud veroverd op de 4x400 meter. Op zaterdag eindigde hij individueel al als vijfde op de 400 meter.

De mannenploeg kwam tot een tijd van 3.06,06 minuten, een Nederlands record. Het viertal bleef Tsjechië en Groot-Brittannië voor.

Dobber, eerste loper, nam meteen de leiding en die stond het Nederlandse viertal niet meer af. Van Diepen hield in de laatste ronde de lopers van Tsjechië en Groot-Brittannië van zich af.

,,Het was de vierde race van het weekend, dus mentaal zwaar’’, zei Dobber. ,,Je moet weer op je best zijn en zelfverzekerd blijven. Je mag op zo'n 400 meter in de estafette geen moment van twijfel in je hoofd laten komen.’’

Ook de Nederlandse estafettevrouwen (Lieke Klaver, Marit Dopheide, Lisanne de Witte en Femke Bol) veroverden goud op de 4x400 meter. Zij kwamen tot een kampioenschapsrecord van 3.27,15 minuten en bleven daarmee Groot-Brittannië en Polen voor.

De Nederlandse estafettevrouwen kunnen na het EK-indoorgoud op de 4x400 meter hun geluk niet op.

De Nederlandse estafettevrouwen kunnen na het EK-indoorgoud op de 4x400 meter hun geluk niet op.© Foto AFP/Sergei Gapon

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen