Meer coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen

ANP Producties | Bron: ANP

Na vijf achtereenvolgende dagen van dalingen, is het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen maandag toegenomen. Het totaal aantal opgenomen patiënten met Covid-19 is nu 1905, dat zijn er 54 meer dan zondag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van hen liggen er 558 op de intensive care, 13 meer vergeleken met een dag eerder. Het is voor het eerst in bijna twee weken dat dit aantal boven de 550 uitkomt. Op de verpleegafdelingen liggen nu 1347 coronapatiënten, een toename van 41 afgelopen etmaal.

Volgens het centrum is de Covid-bezetting in de klinieken en op de ic vrijwel gelijk aan drie weken geleden. "Er is onveranderd sprake van een stabiel beeld met beperkte fluctuaties over tijd. We verwachten dat de Britse variant van het coronavirus de overhand neemt en daarmee het aantal patiënten in de ziekenhuizen de komende periode stijgt", aldus het LCPS in een toelichting.

De afgelopen 24 uur zijn vier patiënten verplaatst tussen de regio’s. Vorige week verplaatste het LCPS de 2500ste patiënt tijdens de tweede coronagolf wegens drukte in de ziekenhuizen. Sinds 21 september zijn dat gemiddeld 15,5 Covid-patiënten per dag.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.