Ann had een toffe dag, hij had zijn pleziertje

Yanaika Zomer

Een ontmoeting, een kus, een breuk of een gesprek, alles kan een keerpunt in de liefde zijn. Yanaika Zomer gaat op zoek naar onze diepere zielenroerselen. Als Ann morgen een berichtje krijgt, stapt ze zo weer in de trein.

Ann ontmoette Maurits via Instagram. Na weken chatten volgde een date en een weergaloze vrijpartij. Maar daarna was er niks. Haar hart vertoont diepe barsten. „Mag ik beginnen met zeggen dat ik het zelf ook heel stom vind? Als ik een vriendin van me was, had ik mij voor gek verklaard.

Maurits is natuurlijk gewoon een player. Hij heeft me gebruikt. Maar tegelijkertijd gaat dat er niet in. Hij was zo leuk! In de weken vóór onze date kletsten we elke dag. We deelden alles. Van slap geouwehoer tot de diepste trauma’s. Hij stelde zich soms best kwetsbaar op. Nu twijfel ik. Ik weet niet zeker of zijn openheid echt was of dat hij het gewoon verzon zodat ik voor hem zou vallen. En als het wel echt was, waarom doet hij nu dan of ik niet besta?

Ik was hem gaan volgen op Insta omdat hij mooie foto’s deelde. Vooral van de stad waar hij woont. Ik kende Haarlem eigenlijk niet zo goed en via zijn foto’s zag ik de mooiste stukjes. Ik nam mezelf voor er weer eens naartoe te gaan als die hele corona-ellende voorbij is. Heel af en toe deelde hij een selfie. Ik vond hem wel knap. Maar goed, er zijn zoveel mensen knap en op Instagram al helemaal. Daar ben ik niet van onder de indruk. Ik merkte wel dat ik het steeds leuker vond als hij reageerde op foto’s van mij. Meestal met een vlammetje.

Een paar maanden geleden besloot ik hem een berichtje te sturen. Hij had een oude foto gedeeld van een concertje met daarbij de opmerking dat hij live muziek zo miste. Dat concertje herkende ik! Ik stuurde hem ’Tof was het hè?’. Hij reageerde vrijwel meteen met de vraag of ik er die avond ook bij was. ’Wat jammer dat ik je toen nog niet kende. Ik had je graag iets drinken aangeboden.’

Ik dacht eigenlijk dat het bij dat ene gesprekje zou blijven, maar de volgende ochtend kwam hij weer in de lucht. ’Alles goed, schoonheid? Maak er een mooie dag van.’ We pakten het gesprek op en daarna elke dag opnieuw. Soms tot diep in de nacht, gewoon omdat het gezellig was. Hij flirtte wel, maar niet overdreven. Ik had niet het idee dat hij echt ergens op uit was.

Toen hij weer eens een foto plaatste van een Haarlems tafereel in de schemering, zei ik tegen hem dat ik echt heel graag een keer die kant op zou gaan. ’Dat kan toch?’, was zijn reactie. ’Kom bij mij!’ Ik vond het meteen leuk. Maurits voelde veilig, ondanks dat ik hem nog nooit had ontmoet.

Die dag was te gek. Hij haalde me op van het station, we maakten een stadswandeling waarin ik al zijn foto’s herkende en bij hem thuis kookte hij redelijk indrukwekkend voor me. Eenmaal op de bank was ik wel verliefd. Hij ook, dacht ik. We zoenden. Er gingen kledingstukken uit en we eindigden in de slaapkamer. We hebben zo lang liggen zoenen, strelen, vrijen, pornografisch liggen seksen en toen weer heel lief liggen knuffelen. Ik ben zelfs blijven slapen.

Na een afscheid waarin ik geen enkele twijfel bespeurde, verwachtte ik hem snel weer te spreken. Het bleef stil. Ik stuurde hem een berichtje, wachtte even, liet een dag voorbij gaan en gooide er nog een vrolijke ’Alles goed?’ achteraan. Maar er gebeurde niks. Ik begon me zorgen te maken, maar toen hij wel gewoon een foto postte, wist ik dat hij me negeerde. Ik houd de eer aan mezelf. Ik heb hem nog een keer een berichtje gestuurd met de vraag of ik iets verkeerd had gedaan, maar kreeg niks terug. Dan moet het ook klaar zijn.

Het is gek wat dat met je doet. Ik ben boos op hem, maar voel ook dat ik hem weer wil zien. Misschien is er een goede reden. Misschien kan het zelfs nog wat worden. Ik bekijk zijn foto’s en ga steeds weer naar zijn profiel, alsof ik daar antwoorden ga vinden. Het is bijna obsessief. Ik moet hem loslaten. Hij heeft zijn pleziertje gehad en ik een toffe dag in Haarlem. Maar als ik morgen een berichtje krijg met een sorry, stap ik zo weer in de trein.”

Ook geïnterviewd worden over liefde? Mail dan naar yanaika@mediahuis.nl

Lees hier meer Over Liefde

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.