Violen verkopen voor het zomerkamp van scouts Wiawaha. ’Assendelft, we komen er aan’

Maarten, Petra en Anita.© foto kees de boer

Kees de Boer
Velsen-Zuid

Zeven euro per doos doen ze, de violen van scoutinggroep Wiawaha. De opbrengst is voor een goed doel: het zomerkamp in Assendelft.

Petra, Anita en Martijn van de leiding zijn deze zaterdag vroeg begonnen: al om acht uur in de ochtend werden de dozen met violen uitgeladen. Daarna is het een komen en gaan van mensen die vooraf besteld en betaald hebben via de webshop van de groep: wel zo veilig.

,,We doen dit nu voor de elfde achtereenvolgende keer”, zegt Petra, terwijl ze wat dozen op zijn plek in het gras zet. ,,We zijn ermee begonnen nadat ons clubhuis was afgebrand in 2011.”

,,Om wat extra geld voor onze clubkas te verkrijgen, proberen we zo nu en dan wat bij te verdienen”, gaat ze verder. ,,Zo kunnen we de contributie behoorlijk laag houden. De opbrengst van de violenverkoop krijgt een apart doel: daarmee schroeven we de zomerkampkosten omlaag, omdat die elk jaar hoger worden. We willen dit jaar naar Assendelft op kamp gaan, als dat mogelijk is.”

Ze vertelt dat de violen die ze verkopen van topkwaliteit zijn: ,,Ze komen vers van een kweker. Die man levert superviolen.”

Hoe de zaken gaan?

,,Erg goed”, zegt Anita, die over de clubcenten gaat.

,,We hebben 310 dozen verkocht, een record. Meer kon ook niet, omdat onze kweker er niet meer had. Misschien moeten we er voor volgend jaar wel een andere kweker bij zoeken.”

Ondertussen komt een voorbijganger informeren of hij ook een doosje kan kopen. ,,Helaas niet, meneer”, antwoordt Anita. ,,Alles is al gereserveerd via onze webshop. Dat heeft er ook mee te maken dat we hier geen openbare verkoop mogen houden. Het is vandaag alleen afhalen.”

En zo gebeurt het: de aanvankelijke bloemenzee wordt steeds kleiner, totdat aan het eind van de ochtend alles weg is. De meegebrachte thermoskan kan open, het is tijd voor wat warms op deze frisse ochtend. Petra houdt haar kop koffie omhoog: ,,Assendelft, we komen eraan.”

Ook wat te vertellen?

Kees de Boer is nieuwsgierig naar uw verhaal. Dagelijks zwerft hij door Velsen maar u mag hem ook tippen: kees.de.boer@mediahuis.nl

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.