Darmkanker vastgesteld bij Ruud de Wild

ANP Producties | Bron: ANP

Bij Ruud de Wild is darmkanker vastgesteld. De NPO Radio 2-dj kreeg de diagnose "een aantal maanden geleden", zo maakte hij maandagmiddag bekend in zijn radioshow De Wild in de Middag.

De 51-jarige De Wild hield het nieuws bewust stil. Hij is er naar eigen zeggen vroeg bij en heeft inmiddels een eerste ingreep gehad. "Helaas is niet alles weg. Ik moet nog een keer geopereerd worden en na die operatie moet ik een tijdje revalideren", zei hij. De dj verwacht er een maand of drie uit te zijn.

"Ik ben gezegend met de allerbeste artsen en ze zijn er eigenlijk supersnel bij maar ja, kanker blijft kanker en het blijft iets engs", aldus De Wild. "Ik hoop na die revalidatie terug te komen. Jullie zijn nog niet van mij af."

Eddy Keur neemt de komende tijd de presentatie van De Wild in de Middag over, meldt KRO-NCRV. De laatste aflevering van Wild in het Weekend, die vrijdag op het programma stond, komt te vervallen.

De omroep zegt in een verklaring mee te leven met de 51-jarige Ruud. "We wensen hem alle sterkte en hopen hem weer snel terug te zien in de radiostudio."

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.