Minder positieve testuitslagen afgelopen etmaal

ANP Producties | Bron: ANP

Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen etmaal gedaald. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) telde tussen zondagochtend en maandagochtend 6340 positieve tests, 662 minder dan zondag.

Ook vergeleken met het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen is het aantal nieuwe besmettingen lager. In de afgelopen week registreerde het RIVM gemiddeld 6481 besmettingen per etmaal.

Op maandagen en dinsdagen ligt het aantal nieuwe gevallen vaak onder het weekgemiddelde, doordat minder mensen zich in de weekeindes laten testen. In de loop van de week komt het aantal nieuwe gevallen boven dat gemiddelde uit.

In de afgelopen drie dagen kwamen de besmettingscijfers iedere keer dik boven de 7000 uit. Dergelijke hoge aantallen kwamen sinds begin januari niet meer voor.

1,2 miljoen positieve testen

Het aantal sterfgevallen door corona steeg het afgelopen etmaal met 15, evenveel als zondag. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

In Rotterdam werden de meeste besmettingen vastgesteld afgelopen etmaal. Het ging om 293 nieuwe positieve tests. In Amsterdam kregen 232 inwoners een positieve testuitslag. In Den Haag werden 176 nieuwe coronagevallen vastgesteld, in Utrecht 115 en in Almere 99.

Sinds het begin van de uitbraak zijn ruim 1,2 miljoen mensen in Nederland positief getest. Van bijna 16.300 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.