Brobbey wilde na duel met Lille alsnog bijtekenen bij Ajax

Brian Brobbey© Foto: AP

ANP
ZEIST

Het had niet veel gescheeld of Brian Brobbey had zijn contract bij Ajax vorige maand alsnog verlengd. Dat zei de 19-jarige aanvaller maandag in Zeist, waar hij zich meldde bij Jong Oranje. Brobbey doet vanaf woensdag met het elftal van bondscoach Erwin van de Looi mee aan de groepsfase van het Europees kampioenschap in Hongarije.

Ajax bracht begin februari naar buiten dat Brobbey zijn in de zomer aflopende contract niet ging verlengen. Ruim twee weken later maakte de aanvaller als invaller het winnende doelpunt in de uitwedstrijd tegen Lille in de Europa League (1-2).

„Na die wedstrijd tegen Lille kwam directeur voetbalzaken Marc Overmars nog een keer naar me toe en gingen we weer rond de tafel zitten. Toen zei ik: ja, ik blijf, ik teken”, aldus Brobbey. Toch kwam het daarna niet tot een akkoord. „Daarna liep er volgens mij iets niet zo goed in de onderhandelingen”, aldus Brobbey, die onlangs een deal bereikte over een contract bij de Duitse club RB Leipzig.

Lees ook: ’Kapot’ van vertrek Brobbey. Ajax-directeur Marc Overmars betreurt transfer talentvolle spits naar RB Leipzig [video]

Brobbey wilde verder niet heel veel loslaten over zijn aanstaande vertrek. „Natuurlijk was het een heel lastig besluit om Ajax te verlaten. Ik sta achter mijn keuze. Meer heb ik er eigenlijk niet over te zeggen. Ik vind dat ik hard train bij Ajax. En ik laat het ook zien.”

Talent

Aanvoerder Dusan Tadic zei na de overwinning bij Lille niet te begrijpen waarom Brobbey op al zo’n jonge leeftijd vertrekt. „Beter dan bij Ajax kun je het als talent niet hebben”, zei de Serviër.

„Tadic praat heel veel met me, hij is een hele goede jongen”, zei Brobbey daar maandag over. „Of ik begrijp waarom hij dat zei? Zeker weten. Iedereen zei wel een beetje dat ik moest blijven. Ik ben echt heel goed met mijn ploeggenoten, nu ook nog. Ik kan met iedereen lachen. Het was ook nooit echt een ding ofzo.”

Doorontwikkelen

Brobbey zegt dat hij voor Leipzig heeft gekozen omdat hij zich bij die club goed kan doorontwikkelen. „Verder spelen ze met een jonge ploeg en hebben ze een jonge trainer. Voordat ik een akkoord bereikte, sprak ik uiteraard met Justin Kluivert. Hij was heel positief.”

Naast medespelers en anderen bij Ajax, hebben ook supporters een mening over het vroege vertrek van de spits. „Ik heb goede reacties gehad, ik heb slechte reacties gehad. Het maakt me niet zoveel uit wat mensen zeggen. Ik weet wat ik kan en ik doe gewoon mijn ding.”

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen