Oostenrijk draait geplande versoepeling terug: geen terrasjes

ANP Producties | Bron: ANP

Terrasjes in Oostenrijk gaan toch niet vanaf zaterdag open, omdat het aantal nieuwe coronabesmettingen toeneemt. De regering heeft besloten de heropening van de terrasjes van cafés, restaurants en bars uit te stellen.

De experts hebben geadviseerd om "helaas geen versoepelingen door te voeren", zei bondskanselier Kurz over de periode rond Pasen. Een uitzondering geldt voor de kleine deelstaat Vorarlberg, waar de horeca sinds eerder maand weer gasten mag bedienen.

De regering wil het verder mogelijk maken dat regio's zelf coronabeperkingen kunnen afkondigen, zoals Wenen en de deelstaten die grenzen aan Oost-Europese landen met hoge infectiecijfers. In de hoofdstad is er een opvallende stijging van het aantal kinderen en jongvolwassenen dat naar het ziekenhuis moet.

Het aantal besmettingen neemt gestaag toe sinds Oostenrijk zijn derde lockdown op 8 februari versoepelde. Alle winkels mochten weer open. En een avondklok kwam in de plaats van allerlei maatregelen die voorheen de hele dag de bewegingsvrijheid inperkten.

Het aantal nieuwe besmettingen steeg onlangs weer tot boven 3500 per dag, het hoogste aantal sinds begin december.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.