Curaçao gaat in lockdown

ANP Producties | Bron: ANP

De Curaçaose regering heeft maandagochtend (lokale tijd) bekendgemaakt dat woensdag een lockdown wordt ingevoerd voor in ieder geval twee weken. Iedereen moet thuisblijven en zo veel mogelijk contact met anderen vermijden. "We moeten er alles aan doen om verspreiding van corona te voorkomen", stelde minister-president Eugene Rhuggenaath.

De afgelopen twee weken was een flinke stijging van het aantal coronabesmettingen te zien, onder meer door de Britse variant. Ook worden steeds meer mensen opgenomen op de intensive care. De avondklok blijft gelden tussen negen uur ’s avonds en haf vijf ’s ochtends. Ook wordt een ‘plachi di dia' ingevoerd. Dat betekent dat mensen op basis van hun nummerplaat maar twee dagen per week de straat op mogen om naar essentiële winkels te gaan, zoals supermarkten, apotheken en benzinepompen. Daarnaast geldt de autoloze zondag.

Het vaccinatietraject tegen corona gaat gewoon door. Bouwwerkzaamheden kunnen onder bepaalde voorwaarden doorgaan, aldus Rhuggenaath. Toeristen kunnen blijven komen, maar ook voor hen gelden de nieuwe maatregelen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.