Ajacied Haller heeft corona

Sébastien Haller (links).© Foto matty van WIJNBERGEN

Amsterdam

Het zit Sébastien Haller nog niet mee bij Ajax. De spits leek zondagavond tegen ADO Den Haag alle frustratie door het missen van de Europa League van zich af te kunnen spelen, maar zat thuis. Haller testte positief op covid-19.

Als het vinkje wel achter zijn naam was gezet en de Fransman wél in de Europa League had mogen uitkomen, dan was hij er donderdag tegen Young Boys ook niet bij geweest. Net als Jurriën (en Quinten) Timber bleek hij deze week besmet met corona. Het viel de buitenwereld nog niet op, omdat Haller in Bern sowieso niet bij de selectie zat.

Dat hij tegen ADO Den Haag niet kon spelen, past wel in het pechseizoen van Haller, die een bliksemstart kende, maar sinds de administratieve blunder van Ajax van slag is. De laatste eredivisie-wedstrijden vocht de recordaankoop van 22,5 miljoen euro vooral tegen zichzelf.

Desondanks is er volgens Erik ten Hag geen reden tot paniek. Haller kan alleen nog maar beter en heeft na elf duels in de eredivisie een keurig gemiddelde: zes goals, vijf assists. Een geluk bij een ongeluk voor Haller en Ajax is dat er vanwege de interlandbreak twee weken geen clubvoetbal is en de spits de tijd heeft om te herstellen van corona.

Meer nieuws uit Ajax