Avondklok in Miami Beach verlengd tot 12 april

ANP Producties | Bron: ANP

De avondklok die zaterdag is ingesteld voor de befaamde stranden van Miami en het uitgaansgebied daaromheen is verlengd tot 12 april, melden lokale Amerikaanse media. De burgemeester van Miami Beach voerde een avondklok in om te voorkomen dat feestjes van studenten en andere bezoekers uit de hand lopen en het coronavirus zich verder verspreidt.

Het artdecodistrict met zijn cafés, restaurants en clubs zijn vanaf 20.00 uur afgesloten. Niet alleen de winkels moeten dicht, ook de snelwegen naar het populaire en warme gebied in Florida gaan op slot.

De piek in het aantal bezoekers tijdens de vakantieperiode zorgt ervoor dat "we simpelweg overweldigd zijn in het entertainmentdistrict", zei een manager van de gemeente eerder. "Dit is geen gemakkelijk besluit, en dat nemen we om de gezondheid en veiligheid van het publiek te beschermen."

In de afgelopen weken was Miami Beach het toneel van vechtpartijen, grote mensenmassa's en confrontaties tussen feestgangers en de politie. Eerder deze week gebruikte de politie pepperspray om een gevecht in een restaurant aan de bekende Ocean Drive onder controle te krijgen. Burgemeester Dan Gelber stelde vast dat er veel meer mensen zijn dan in voorbije jaren. Dat is volgens hem voor een deel doordat er elders in het land veel plekken zijn gesloten en de vluchten niet duur zijn.

Sinds februari zijn er meer dan duizend arrestaties verricht en ten minste vijf agenten gewond geraakt, meldt de politie. In Florida zijn op een relatief oude bevolking van ruim 21 miljoen mensen 2 miljoen coronabesmettingen vastgesteld.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.