Vorige week 5906 avondklokboetes en 49 illegale feesten beëindigd

ANP Producties | Bron: ANP

De politie heeft vorige week 5906 boetes voor het overtreden van de avondklok uitgeschreven. De landelijke eenheid meldt dat het aantal ongeveer hetzelfde is als de week ervoor, toen deelde de politie 5837 boetes aan overtreders van de avondklok uit. Ook werden 49 illegale feesten beëindigd, vier minder dan de week ervoor.

Het aantal boetes voor het overtreden van het verbod op groepsvorming is gestegen. Twee weken geleden waren dat er 95, vorige week 159.

Het aantal waarschuwingen dat de politie uitdeelde aan mensen die de coronamaatregelen negeerden is ook vergelijkbaar met eerdere cijfers. Vorige week kregen 217 mensen een waarschuwing, de week ervoor 228.

De politie deelde sinds de invoering van de avondklok op 23 januari in totaal 58.040 boetes uit aan mensen die tussen 21.00 uur en 04.30 uur op straat waren. "Het aantal bekeuringen dat we uitdelen per week is vrij constant", zegt een woordvoerder van de politie. "Elke week ligt het aantal tussen de 5000 en 6000. We kunnen stellen dat er steeds ongeveer hetzelfde aantal mensen op straat zijn, anders zouden we een schommeling in het aantal boetes zien."

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.