Karateka Tyron Lardy gaat noodgedwongen sparren met een op zijn rug vastgebonden linkerarm

Tyron Lardy

Tyron Lardy© Archieffoto United Photos

Theo Plasschaert
Haarlem

Karateka Tyron Lardy heeft tijdens een centrale training de strekpees van zijn linker ringvinger afgescheurd. Ook is er een klein stukje bot afgebrokkeld. Een enorme tegenvaller voor de zwaargewicht die zich nog hoopt te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

,,Ik bleef ergens achter haken of zo. Om te voorkomen dat de vinger altijd krom blijft staan, wordt ik vandaag geopereerd door een traumachirurg van het Spaarne Gasthuis. Gelukkig kon ik daar snel terecht. Ze denken heel goed mee, ook over het herstel.”

Haarlemmer Lardy laat de centrale trainingen voorlopig zitten en schrapt ook zijn deelname aan het Europees kampioenschap in mei in Kroatië. Alles wordt geconcentreerd op het Olympisch kwalificatietoernooi in Parijs, half juni, waar het laatste Olympische ticket te verdienen is.

Er staat voor het herstel zes weken dus theoretisch is het mogelijk om daar op de mat te verschijnen. ,,Ik probeer zo snel mogelijk weer aangepast te trainen bij Kenamju. Ik heb namelijk nog twee benen en een arm. Mijn linkerarm wordt dan vastgebonden op mijn rug en dan kan ik nog steeds sparren met een tegenstander.”

Belangrijk voor Lardy wordt hoe hij toch voldoende wedstrijdritme kan opdoen en hoe hij deze tegenslag mentaal gaat verwerken.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen