Afscheid bij AZ deed Vincent Regeling pijn maar hij is blij bij Telstar: ’Lekker voetballen, daar gaat het om’

Telstar-speler Vincent Regeling: ’Het is relaxed hier.’© Foto Orange Pictures/Perry van de Leuvert

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Al deed het afscheid van AZ deze zomer pijn, Vincent Regeling kan bij Telstar vooral weer lekker voetballen.

In 2011 kwam de toen veertienjarige Regeling bij AZ terecht. In 2016/17 werd hij met Jong AZ kampioen van de tweede divisie waarna hij een seizoen later zijn debuut maakte in het betaalde voetbal. Tot daar ging alles voor de wind totdat de verdediger, die eerder in de jeugd van SV Hoofddorp, HFC Haarlem en SV Pancratius speelde, ernstig geblesseerd raakte aan zijn knie. ,,Twee jaar heb ik toegekeken”, vertelt hij. ,,Precies op het moment dat ik weer zou gaan spelen, kwam corona erbij.”

AZ besloot het aflopende contract van Regeling (23) niet te verlengen. ,,Dat was wel jammer. Al mijn vrienden van school zijn daar. De keuze was niet aan mij en ik begrijp dat ze me laten gaan na twee jaar zonder voetbal.”

Toch overheerst nu het goede gevoel bij Regeling. ,,Ik ben heel erg blij dat ik weer lekker kan voetballen. Daar gaat het om. Voor de eerste wedstrijd van het seizoen tegen FC Volendam was ik nog niet speelgerechtigd, daarna is het snel gegaan. Het is relaxed hier. Ik lig goed in de groep en we hebben een goed systeem. We kunnen het veel tegenstanders behoorlijk lastig maken.”

Een enkelblessure hield Regeling van november tot en met half februari aan de kant maar sindsdien is hij niet meer uit de basis weg te denken. ,,Het is mijn taak om het als middelste verdediger achterin goed neer te zetten. Uiteindelijk ben ik een verdediger en moet ik mijn directe tegenstander uitschakelen.”

Regeling werd geboren in Amsterdam maar heeft een Surinaamse vader. Net als zijn teamgenoot Roscello Vlijter zou hij voor Suriname mogen uitkomen. ,,De nieuwe regels staan toe dat je twee paspoorten mag hebben. Het lijkt mij een geweldige eer, al ben ik er nog niet echt mee bezig. Ik concentreer me voorlopig op Telstar.”

Jonker

Telstar-trainer Andries Jonker ontbrak zondag op de training. Hij is ziek maar heeft geen corona. De laatste training voor FC Dordrecht maandagavond werd geleid door zijn assistenten Gertjan Tamerus en Anthony Correia. Frank Korpershoek trainde deze week weer mee met de groep. Of hij inzetbaar is, wordt maandag besloten door de medische staf. Tom Overtoom kampt met knieklachten.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen