Duitsers massaal naar Mallorca voor Paasvakantie

ANP Producties | Bron: ANP

Duizenden Duitse vakantiegangers hebben het vliegtuig genomen naar het Spaanse eiland Mallorca. Dat staat niet meer op de lijst met risicogebieden van de Duitse overheid en dat betekent dat mensen na hun vakantie niet meer in zelfisolatie hoeven.

In hoofdstad Palma arriveerden zaterdag 60 vliegtuigen uit Duitsland. Het vliegveld verwacht er zondag nog eens 70. Eurowings maakte zelf melding van 44 vluchten op zaterdag en zondag, bijna vier keer meer dan een weekend eerder. Toen ging het om twaalf vluchten.

Eurowings wilde tegenover persbureau DPA niet zeggen hoeveel mensen precies aan boord waren. Een woordvoerder wilde wel kwijt dat er "goed was geboekt". Toch lag het aantal vluchten fors lager dan gebruikelijk was voor de pandemie. Tui bracht vanaf vijf Duitse luchthavens zo'n 2000 vakantiegangers naar het eiland.

Niet blij met toestroom

Mallorca staat niet meer op de Duitse risicolijst omdat het aantal coronabesmettingen per 100.000 inwoners er voldoende is gedaald. Reizigers krijgen vanaf komende dinsdag wel te maken met een nieuwe regel. De Duitse regering verlangt dat mensen voordat ze op het vliegtuig naar Duitsland stappen een negatieve coronatest laten zien.

Niet alle Spanjaarden zijn blij met de toestroom van buitenlandse toeristen. Ze mogen zelf vanwege het strenge coronabeleid hun regio's niet verlaten. "Wij mogen onze familieleden niet bezoeken", klaagde een 28-jarige Spanjaard tegenover persbureau AFP. "Het bevalt me niet dat een buitenlander hier gewoon naartoe kan komen, terwijl hij net als ik gewoon Covid kan hebben."

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.