Hockeysters Bloemendaal verzuimen kansen te benutten tegen HGC en blijven steken op 0-0

Demi Hilterman wist tegen HGC niet te scoren uit een strafcorner.

Demi Hilterman wist tegen HGC niet te scoren uit een strafcorner.© Archieffoto United Photos

Jan Warmerdam
Wassenaar

De wedstrijd bij HGC leverde Bloemendaal een punt op. Na de nederlagen tegen Oranje-Rood, Amsterdam en HDM was de ploeg van coach Jeroen Visser in Wassenaar het grootste deel van de wedstrijd de betere ploeg, maar stond na afloop 0-0 op het scorebord.

Bloemendaal begon furieus en probeerde snel een optater aan de thuisploeg uit te delen. Dat lukte niet, waarna meer evenwicht in de wedstrijd kwam. HGC oogde soms dreigend zonder kansen te creëren.

Bloemendaal probeerde via breaks in de Wassenaarse cirkel te komen. Maar bij de ploeg deed een oude kwaal opgeld. De passing was vaak slordig, waardoor veelbelovende aanvalsacties zo maar smoorden. Toch hadden de bezoekers op voorsprong moeten komen. De kans die Ankelein Baardemans kreeg was groot, die van Michelle van der Drift kleiner. Het vizier stond bij beide speelsters niet scherp. Ook Lilli de Nooijer kwam in scoringspositie. De keepster van HCG keerde de backhand. Tot de rust was Bloemendaal de bovenliggende partij. ,,Ik vond ons spel in de eerste helft rommelig”, wist Visser na afloop.

Na de thee greep Bloemendaal opnieuw de macht. Het spel in het derde kwart was goed. In het vierde kwart ook, maar de ploeg vergat zichzelf te belonen. Drie strafcorners, waarbij Demi Hilterman in stelling werd gebracht, leverden niets op. En omdat Van der Drift, Baardemans en Sacha Olderaan kansen lieten liggen en HGC geen bres in de Bloemendaalse verdediging kon slaan, eindigde het duel met de stand waarmee begonnen was.

Visser: ,,We hebben de laatste weken wedstrijden in de slotfase verloren. Maar we raakten vandaag niet in paniek toen het vlak voor tijd 0-0 stond. Dat is winst.” Hij blikte ook vooruit. ,,Komend weekend krijgen we SCHC. Die ploeg is op dit moment kwetsbaar, wellicht is er iets te halen. Daarna spelen we tegen Laren, Kampong en Victoria. Spannende weken liggen in het verschiet.”

hockey hoofdklasse vrouwen

HGCBloemendaal0-0

Meer nieuws uit Sport Regionaal