Grote Kerk Beverwijk staat deze Pasen muzikaal stil bij overledenen

© Foto Richard Stekelenburg

Van onze verslaggever
Beverwijk

Een concert in de Grote Kerk van Beverwijk ter nagedachtenis aan afgelopen jaar overleden componisten en muzikanten. Opgedragen aan bijzondere IJmonders die gemist worden.

Afgelopen woensdag werden de opnamen gemaakt voor dit bijzondere concert, dat deze Pasen te zien en te horen is via de Facebookpagina van de Grote Kerk en het eigen YouTube-kanaal.

Lijfelijk mocht er uiteraard geen publiek aanwezig zijn bij het concert.

De lijst van muzikanten en componisten die het afgelopen jaar het leven liet, is lang. Tijdens het concert klinkt er werk van

Liesbeth List (overleden op 25 maart vorig jaar), Kenny Rogers (20 maart vorig jaar), Jeroen van Merwijk (3 maart dit jaar), Mary Wilson (8 februari), de Pointer Sisters (Bonnie Pointer overleed 8 juni 2020), Ennio Morricone (6 juli), Little Richard (9 mei) en Corrie van Gorp (22 november vorig jaar).

De muziek wordt uitgevoerd door: Annemarieke Bechtold, Frank Koning, Ab Winkel, het koor Ensemble, Angela Jansen, Colet Nierop, David van Aalderen en Ruud Jansen.

Gemist

Het bijzondere paasconcert wordt dit jaar opgedragen aan drie mensen die gemist worden: de eind vorig jaar overleden Heemskerkse troubadour Jan Schrama, de vorig maand overleden bekende Beverwijker Alex van Luijn en Max de Boo, die onder meer erg actief was bij de Grote Kerk.

Het ten gehore brengen van liedjes van recentelijk overleden muzikanten is al een paar jaar traditie rond Pasen in De Grote Kerk in Beverwijk.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.