Zeker drie buitenlanders onder doden treinramp Taiwan

ANP Producties | Bron: ANP

Bij het treinongeval in het oosten van Taiwan, nabij Hualien, zijn zeker drie buitenlanders om het leven gekomen. Het gaat om een 27-jarige Fransman en twee personen uit de Verenigde Staten. Dat is zaterdag bekendgemaakt. Vlaggen in Taiwan hangen drie dagen halfstok.

Bij het ongeval - de trein reed vrijdag tegen een vrachtwagen en ontspoorde - kwamen zeker 51 mensen om, zo bleek zaterdag uit nieuwe cijfers. Er werd nog een lichaam gevonden onder een wagon. De Taiwanese spoorautoriteit gaf zaterdag ook de namen vrij van 47 slachtoffers, onder wie dus drie buitenlanders. Er waren ook kinderen bij. De andere lichamen moeten nog geïdentificeerd worden.

Bij het ongeval raakten ook zeker 188 mensen gewond, van wie er 41 nog in het ziekenhuis moeten blijven.

De trein met 492 passagiers aan boord reed vrijdag net voor een tunnel tegen een vrachtwagen en ontspoorde in de tunnel. Het voertuig was iets hoger dan de spoorlijn geparkeerd bij een bouwplaats, maar mogelijk was de handrem niet goed aangetrokken waardoor het op het spoor belandde. De beheerder van de bouwplaats wordt verdacht van nalatigheid. Hij is op borgtocht vrijgelaten, maar mag het land niet verlaten.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.