Japan, VS en Zuid-Korea houden druk op Noord-Korea hoog

ANP Producties | Bron: ANP

De Verenigde Staten, Zuid-Korea en Japan zijn tijdens veiligheidsbesprekingen overeengekomen samen te werken om de druk op Noord-Korea erop te houden om de nucleaire en ballistische raketprogramma's van het land te beëindigen.

In een gezamenlijke verklaring na een dag van besprekingen bevestigden de nieuwe nationale veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Joe Biden, Jake Sullivan, zijn Japanse ambtgenoot, Shigeru Kitamura, en de nationale veiligheidsadviseur van Zuid-Korea, Suh Hoon, opnieuw hun toezegging om de kwestie aan te pakken "via gecoördineerde trilaterale samenwerking op weg naar denuclearisatie".

De drie landen waren het ook eens over de noodzaak van volledige uitvoering door de internationale gemeenschap van de resoluties van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties over Noord-Korea.

De nationale veiligheidsadviseurs bespraken ook de waarde van samenwerking om andere uitdagingen aan te pakken, zoals Covid-19, klimaatverandering en het bevorderen van een onmiddellijke terugkeer naar de democratie in Myanmar.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.