Alleen Velsenaren kunnen weer baantjes zwemmen in De Heerenduinen, onder strenge voorwaarden

Ravotten in het zwembad is er nog niet bij.

Ravotten in het zwembad is er nog niet bij.© archieffoto Rob van Wieringen/United Photos

IJmuiden

Zwembad De Heerenduinen stelt vanaf dinsdag 6 april het buitenbad open. Het is alleen mogelijk om banen te zwemmen. Dat kan in tijdsblokken van 45 minuten met zes personen. Vooraf reserveren - kosten 5 euro - is verplicht via www.zwembadvelsen.nl.

Het is alleen voor inwoners van Velsen. Reserveren is mogelijk van maandag tot en met vrijdag (10.00 tot 17.30 uur) of zaterdag (9.00 tot 11.15 uur). De tijden zijn strikt, na een kwartier vervalt de reservering. Velsenaren kunnen maximaal twee keer per week zwemmen. In de accommodatie is een niet-medisch mondkapje verplicht. Bij ontruiming van het bad is er geen restitutie van het entreegeld. Legitimatie is verplicht. Iedere bezoeker heeft een eigen baan om te zwemmen. Het advies is om thuis al zwembroek of badpak onder de kleren aan te trekken. Voorzieningen als toiletten, douches en kluisjes zijn buiten gebruik. De watertemperatuur is 21 graden Celsius.

Normaal gesproken gaat het buitenbad van Heerenduinen in mei open. Zwemmen in het binnenbad is niet mogelijk tot 20 april met uitzondering van de zwemlessen voor het A-, B- of C-diploma voor kinderen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.