Hockeyers Bloemendaal winnen Euro Hockey League

Thierry Brinkman heeft de stand op 2-0 gebracht.

Thierry Brinkman heeft de stand op 2-0 gebracht.© Foto ANP

ANP
Amstelveen

De hockeyers van Bloemendaal hebben de dertiende editie van de Euro Hockey League (EHL) gewonnen. Het is al de vierde keer dat de hoofdklasser de belangrijkste Europese clubprijs verovert. Bloemendaal versloeg in de finale in een leeg Wagener Stadion in Amstelveen de Spaanse club Atletic Terrassa met 5-2.

Al na vijf minuten stond het 2-0 voor de ploeg van coach Rick Matthijssen. De vroege aanvalsdrift leidde tot treffers van Yannick van der Drift en Thierry Brinkman. Van der Drift kreeg de bal aangespeeld door Jasper Brinkman, draaide weg van zijn tegenstander en tikte de bal hard in het Spaanse doel. Brinkman reageerde alert bij een hard ingespeelde bal voor het doel en scoorde via een tip-in.

Pau Cunill gaf de Spanjaarden na 10 minuten nog hoop met een rake sleeppush uit een strafcorner, hoewel de 2-1 nauwelijks te zien was door een plotseling losgebarsten sneeuwbui.

Via Florian Fuchs en nogmaals Thierry Brinkman liep Bloemendaal in het tweede en derde kwart verder uit. Brinkman profiteerde van een manmeersituatie in een wat grimmige fase van het duel. Hij nam in vrije positie de bal aan en werkte die kundig onder de Spaanse doelman door in de goal. Tim Swaen maakte er in het vierde kwart 5-1 van via een benutte strafbal.

Vlak voor tijd kreeg Terrassa zijn tweede goal min of meer cadeau doordat Daan Dullemeijer een voorgegeven bal in eigen doel werkte met zijn hoofd. De verdediger ging tegen de vlakte en hield ook een wond over aan het voorval, maar hij kon weer opstaan en toonde een lach toen hij het veld verliet.

Bloemendaal won de EHL eerder in 2009, 2013 en 2018. Vorig jaar ging het Europese clubtoernooi niet door vanwege de coronapandemie.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen